I vilka motorer kan man tanka E10-bensin?
Man bör komma ihåg att både oktantalet och etanolinnehållet är av betydelse då man skall avgöra om en bensinkvalitet lämpar sig för en viss bilmodell. Kravet på oktantal bör uppfyllas och gränsvärdet för etanolinnehåll får inte överskridas.

Nya bilar

95E10 bensinen passar alla nya bilmodeller som sålts i Finland sedan 2012, under förutsättning att fordonet inte överstiger oktanen 95. Oktaninformationen finns i bilens manuell eller från bilhandlare som representerar märket.

Vilka personbilsmodeller kan använda E10 27 05 2011 (pdf) (218.6 KB) (Förteckningen publicerades första gången den 26.5.2010, den senaste uppdateringen är gjord den 27.05.2011.)

 ©2010-2013 Bilimportörerna rf
 Förteckningen får inte kopieras, varken helt eller delvis, utan
 upphovsrättinnehavarens medgivande.

Förteckningen över E10-bensinens lämplighet för bilar baserar sig på uppgifter av Bilimportörerna rf:s medlemsföretag. Uppgifterna gäller modeller som dessa företag importerar till Finland.

Det finns inte tillgänglig information över E10-bensinens lämplighet för varje bilmodell i vårt land, till exempel gamla modeller som inte längre tillverkas. Om man inte hittar sin bilmodell i förteckningen över E10-bensinens lämplighet kan man få information i de bilaffärer som säljer fordon av samma märke eller av importören.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä